Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز مجلس درباره بازار بورس گفت: یکی از اولویت‌های مجلس این است که حتماً از سرمایه و پول مردم در بورس به درستی صیانت شود.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرگزاری آریا، محمدباقر قالیباف در تشریح نشست غیر علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، گفت: نشست غیرعلنی امروز مجلس بیش از دو ساعت و نیم طول کشید و عمدتاً مربوط به مسائل حوزه بازار سرمایه و بورس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم رسیدگی به مسائل اقتصادی را اولویت کاری خود می‌داند، افزود: در روز‌های اخیر به طور ویژه کمیسیون‌های تخصصی به ویژه کمیسیون‌های اقتصادی مجلس پیگیر حل مسائل و مشکلات اقتصادی بودند و جمع‌بندی نمایندگان در مجلس به برگزاری نشست غیرعلنی با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی منتهی شد و در این نشست روسای کمیسیون‌ها و نمایندگان مطالبی را بیان کردند که جمع‌بندی آن را جهت اطلاع مردم فشرده و خلاصه ارائه می‌کنیم.
وی در ادامه گفت: مردم مطمئن باشند که مجلس شورای اسلامی مصمم است با حمایت و تقویت لازم، تثبیت را در بازار سرمایه و بورس انجام دهد و تلاش می‌کند هدایت نقدینگی در بازار بورس به سمت مسائل تولیدی برود تا بتوانیم تکمیل پروژه‌های صنعتی در بخش مسائل تجاری، کارخانجات و تولید در کشور رونق بگیرد و این هدایت به طور جدی و اساسی باشد.
آقای قالیباف تصریح کرد: صیانت از سرمایه و پول مردم از اولویت‌های مجلس است و در این راستا هم حتماً کمک‌هایی که برای دولت لازم باشد برای تثبیت بورس انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: در دو هفته قبل بحث افزایش سرمایه و صرف سهام بدون حق تقدم یکی از موضوعات جدی بود که لایحه دوفوریتی آن در مجلس مورد بررسی قرار گرفت. این مسئله جزو کار‌هایی بود که کمتر از 23 روز مورد بررسی، تصویب ابلاغ صورت گرفت. عزیزانی که در بورس هستند می‌دانند که این اقدام چقدر می‌تواند به عمق بخشی، تثبیت و هدایت نقدینگی و حفظ نقدینگی و اموال مردم در بورس کمک کند.
آقای قالیباف افزود: مجلس در این بخش نه تنها هیچگونه کوتاهی ندارد، بلکه توجه جدی به این حوزه خواهد داشت و جزو اولویت‌های مجلس یازدهم است.

درباره بورس مجلس باید به تصمیم‌های جدید می‌رسید که رسید
رئیس قوه مقننه اظهارکرد: در حوزه بورس باید به یک تصمیمات جدید می‌رسیدیم که امروز این تصمیمات در مجلس اتخاذ شد و با کمک وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان بورس و مجموعه شورای عالی بورس که در روز پنجشنبه جلسه‌ای را داشتند و من در جریان مصوبات آن نشست هستم، مصمم به پیشبرد این کار‌ها و مسائل هستیم.
آقای قالیباف تصریح کرد: یکی از تصمیمات اتخاذ شده در نشست امروز بحث بازارگردانی در بورس بود، این مسئله یکی از نکات بسیار مهم و جدی است، که ما باید به دو طریق به این مسئله توجه کنیم. اول اینکه باید به متغیر‌های موجود در بورس مانند حجم مبنا، حداقل سفارش، ضریب اعتباری سهام در حساب کارگزاران، سقف استفاده از اعتبار در بازار سرمایه و... توجه کنیم و قطعاً مجلس مصمم به انجام کار‌های کارشناسی و نظارتی در این حوزه است.

تکلیف مجلس به شرکت‌های دولتی بورسی
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بحث بازارگردانی در بورس یک موضوع جدی و اساسی است، یکی دیگر از مسائلی که از همین امروز باید دنبال شده و ان شاء الله اجرایی خواهد شد، این است که بخشی از شرکت‌هایی که در بورس هستند، شرکت‌های دولتی و حقوقی بوده که در زمان اوج بازار این شرکت‌ها به درآمد‌هایی رسیدند که بخشی از این درآمد‌ها به هر دلیلی از بازار بورس خارج شد، و در واقع از ظرفیت بورس کم شد. ما در مجلس مصمم هستیم که آن شرکت‌هایی که اغلب دولتی هستند و مدیریت دولتی دارند، مکلفند که این وجوه را مجدد به بازار بورس بازگرداند و بازار را تقویت کنند که این بازارگردانی باید به درستی پیش برود و کسی در این بازار خارج از این موضوع، لیدری بورس را انجام ندهد.

بررسی استفاده از ابزار‌های پوشش ریسک و بیمه سهام
قالیباف بیان کرد: یکی دیگر از مسائل و تصمیمات نشست امروز استفاده از ابزار‌های پوشش ریسک و بیمه سهام بود، یعنی اختیارات فروش تبعی را با رعایت زیان ناموجه به منابع بیت المال وارد نکنیم، ولی این تصمیم را برای حفظ بورس انجام داده و پیش خواهیم برد. یکی دیگر از نکاتی که امروز مورد توجه قرار گرفت این بود که از سازوکار‌هایی برای سهام خزانه و کاهش مزیت‌های کاهش سهام خزانه غیرمستقیم جهت تقویت سازوکار‌های رسمی سهام خزانه در بورس استفاده شود. البته موارد و تصمیمات دیگری نیز اتخاذ شد که در شرایط کنونی شاید فرصت نباشد که من آن‌ها را بیان کنم.

فردا صبح؛ اولین جلسه پیگیری مجلس با حضور قالیباف
وی افزود: با اطمینان عرض می‌کنم که با جمع بندی امروز در صحن علنی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی و تصمیمات اتخاذ شده در نشست روز پنجشنبه شورای عالی بورس؛ ان شالله با نظارت و پیگیری مجلس و کمیسیون‌های اقتصادی این تصمیمات و کار‌ها را انجام خواهیم داد. از این رو از فردا صبح (دوشنبه) اولین جلسه را ساعت 9 صبح با حضور بنده، روسای کمیسیون‌های مربوطه، وزیر محترم و رئیس کل بانک مرکزی برگزار می‌کنیم و از وزیر مربوطه و رئیس کل بانک مرکزی این مسائل را پیگیری خواهیم کرد تا ان شاء الله در این هفته شاهد تحول در حوزه بورس باشیم.

دولت مانع رشد کاذب در بازار بورس شود
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره جلسه غیرعلنی امروز گفت: دولت میتواند با کاستن از عواملی که موجب رشد کاذب در بازار بورس می‌شود زمینه را برای علاقمندان به سرمایه گذاری فراهم کند.
فرهنگی در جمع خبرنگاران افزود: دولت مسئول اتخاذ سیاست است و در بخش ارز درباره مسایل گذشته انتقاد‌هایی از سوی نمایندگان ارایه و راهکار‌هایی هم پیشنهاد شد.

دولت برای ساماندهی بازار بورس لایحه ارائه کند
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: براساس تصمیمات امروز جلسه غیرعلنی باید فرصتی فراهم شود تا افراد برای ورود به بازار بورس متحمل ریسک کمتری شده و با اطمینان بیشتری نقدینگی خود را وارد بورس کنند.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اظهارات امروز دکتر قالیباف رئیس مجلس درباره راهکارهای پارلمان برای تقویت و تثبیت بازار بورس گفت: نشست غیرعلنی امروز با حضور دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی و همتی رئیس کل بانک مرکزی درباره مشکلات بازارهای بورس و ارز برگزار و گلایه‌ها و پیشنهادات نمایندگان مطرح شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن تاکید براینکه بازار سرمایه در شرایط کنونی امکان و فرصتی را برای حل مشکلات کشور فراهم کرده است، افزود: دولت نباید اجازه دهد تا این فرصت تبدیل به یک تهدید شود بلکه باید حتی تهدیدهای موجود را هم تبدیل به یک فرصت برای کشور کند.
وی اظهار کرد: ایرادات و اشکالات کنونی بازار بورس باید رفع و به شکل‌های مختلف موجب ثبات نرخ سهام شود، در این عرصه می‌توان از روش‌های دیگر کشورها برای حمایت از بازار بورس مانند بازارگردانی، استفاده از ابزارهای پوشش ریسک و بیمه سهام و ... استفاده و آنها را تبدیل به قانون کرد.
قادری تاکید کرد: براساس تصمیمات امروز جلسه غیرعلنی باید فرصتی فراهم شود تا افراد برای ورود به بازار بورس متحمل ریسک کمتری شده و با اطمینان بیشتری نقدینگی خود را وارد بورس کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که افرادی که برای اولین بار وارد بورس می‌شوند، بورس زده شوند بلکه باید فرصت مشارکت و تمایل را برای سرمایه گذاری در بورس افزایش داد.
وی با بیان اینکه مجلس برای حل مشکل بازار بورس مصم است، گفت: مجلس می‌تواند برای حل مشکلات بازار سرمایه طرحی را ارائه کند اما بهتر است، دولت لایحه‌ جامعی را برای ساماندهی بازار بورس به مجلس ارسال کند.

هشدار حاجی‌بابایی؛ افزایش تورم در کشور با ورود بانک‌ها به بازار بورس
نشست غیرعلنی امروز مجلس درباره بازار سرمایه در حالی برگزار شد که روز گذشته رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت:‌ ورود بانک ها به بازار سهام در میان مدت منجر به افزایش تورم در کشور می‌شود و در نتیجه افراد ضعیف و اقشار آسیب پذیر جامعه بیشتر در فشار اقتصادی قرار می‌گیرند.
حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس  با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از بازارهای مهم تامین مالی در اقتصاد محسوب می‌شود که باید مورد توجه و تاکید سیاستگذاران و مجریان اقتصادی قرار بگیرد، گفت: حرکت اقتصاد به سمت بازار سرمایه اقدامی صحیح بوده و باید تمامی ارکان تصمیم‌گیر و مجریان از آن حمایت کنند.
حاجی بابایی با بیان اینکه مهمترین سرمایه در بازار سهام، اعتماد مردم است، افزود:‌ افراد می‌‌توانند با استفاده از مازاد سرمایه خود از این مسیر به تامین مالی بخش دولتی و غیردولتی کمک کرده و خودشان هم از عایدی آن بهره‌مند شوند. هیچ شخصی اعم از حقیقی و حقوقی، بخش دولتی و غیردولتی حق ندارد، در بازار سرمایه به تعهدات خود عمل نکند و به اعتمادی که در بازار ایجاد شده خدشه وارد کند.
وی تاکید کرد:‌ هرگونه خدشه به اعتماد مردم از طرف دولت و دستگاه‌های دولتی و سایر افراد توسط مجلس پیگیری خواهد شد و برخوردهای لازم با آن انجام خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خطاب به شرکت‌ها و بنگاه‌ها تصریح کرد: شرکت ها و بنگاه ها از ظرفیت ایجاد شده در بازار سهام که قیمت تامین مالی کمتری در مقایسه با تسهیلات و انتشار اوراق دارد، استفاده کنند و نسبت به سهام‌داران خرد در بازار که اعتماد کرده و سهامشان را خریده‌اند، حمایت کرده و با معاملات خود به آنها آسیب و ضرری نزنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس اظهار کرد: در وضعیت فعلی بازار سرمایه می‌‌توان با کمک مشتقات مالی که نوعی بیمه سهام در قبال نوسانات قیمتی در بازار سهام است، ترس و هیجانات در بازار را کاهش داده و مردم از این ابزار استفاده کنند. مجلس نیز پذیرای نظرات کارشناسی و بهره‌گیری از نظرات فعالان بازار به نحوی که به طور تخصصی به رفع مشکلات بیانجامد، خواهد بود.
وی با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی بورس گفت: تصمیم آنها به دلیل لغو مواد 16 و17 قانون رفع موانع تولید، تخلف است، این تصمیم چندین پیامد و اثر نامطلوب در اقتصاد و بازارهای مالی دارد و اولین آن، ورود بانک ها و موسسات اعتباری به بازار بورس است که براساس قانون رفع موانع تولید، محدود و ممنوع شده است.
حاجی‌بابایی ادامه داد: ورود بانک ها به بازار سهام در میان مدت منجر به افزایش تورم در کشور می‌شود که در نتیجه افراد ضعیف و اقشار آسیب پذیر جامعه بیشتر در فشار اقتصادی قرار می‌گیرند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: بازار سرمایه که در سال جاری و سال گذشته محل جذب نقدینگی در اقتصاد کشور بود و به عنوان سپری برای افزایش کالا و خدمات در اقتصادی ملی محسوب می‌شد و کمک به تامین مالی بنگاه‌ها می‌کرد، اکنون با این تصمیم خودِ بازار سرمایه عامل افزایش نقدینگی در کشور و تشدید تورم خواهد شد که در نهایت برای تولید و بنگاه های اقتصادی مضر است.
وی ضمن بیان اینکه لغو این مواد قانونی توسط مصوبه شورای بورس به معافیت جریمه های مالیاتی برای بانک‌ها و موسسات اعتباری منجر خواهد شد،‌ گفت: این موضوع به معنای کاهش درآمد مالیاتی دولت است و در شرایطی که دولت با کسری بودجه مواجه است، این اقدام توجیه پذیر نبوده و هزینه جبران کسری بودجه را افزایش می‌دهد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس افزود: حکمرانی شرکتی در شبکه بانکی که با تلاش مجلس شورای اسلامی در قانونگذاری و بانک مرکزی در عمل، در حال اصلاح بود، اکنون با این مصوبه آسیب خواهد دید. در واقع مجدداً بانک ها در شرکت های مختلفی که در بازار سهام پذیرش شده‌اند، مالکیت پیدا کرده و دچار تعارض منافع از حیث عملیاتی بانکداری و تسهیلات‌دهی خواهند شد.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد شفافیت در عملکرد دولت اظهار کرد: کاهش شفافیت عملکرد دولت نزد مجلس از دیگر معایب این مصوبه است. مطابق تبصره 2 ماده 17 این قانون وزارت اقتصاد مکلف است تا گزارش های عملکرد این مواد را به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه کند تا مجلس از رفتار اقتصادی بانک ها که نقش مهمی در اقتصاد و زندگی مردم دارند، مطلع شود که با لغو این قانون توسط شورای عالی بورس حکم افزایش شفافیت و مسئولیت دولت در قبال مجلس از میان خواهد رفت.
حاجی بابایی ضمن اظهار نارضایتی از عملکرد شورای عالی بورس بیان کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار که متصدی شفافیت و افزایش آن در اقتصاد و نظام مالی است، متاسفانه مصوبات شورای عالی بورس را علنی و شفاف منتشر نمی‌کند و تحلیل و بررسی تصمیمات آن شورا مبتنی بر مصاحبه ها و اخبار غیرکاملی است که منتشر می شود.
رئیس کمیسیون برنامه، ‌بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: لازم است تا سازمان بورس و شورای عالی بورس نسبت به افشای مصوبات خود اقدام کنند، ضمن اینکه یک درصد صندوق توسعه ملی نیز مراحل قانونی خود را طی نکرده است و وزیر اقتصاد و سازمان بورس در این هفته در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات پاسخگو خواهند بود./

مصوبه شورای عالی بورس منع قانونی ندارد
پس از این اظهارات، عضو شورای عالی بورس، عدم اجرایی بودن مصوبه شورای عالی بورس و مغایرت این مصوبه را با قانون رفع موانع تولید و خروج بانک‌ها از بنگاه داری، تکذیب کرد.
سعید اسلامی بیدگلی با تکذیب این حبر، گفت: این مصوبه کاملا قابل اجرا است و بند‌هایی از آن به موضوع قانون خروج بانک‌ها از بنگاه داری اشاره و آن را حل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه شورای عالی بورس در برخی موارد درباره بند‌های قانونی اجازه ورود دارد، افزود: دو نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر شورا و رئیس کل بانک مرکزی به عنوان یکی از اعضای شورا در جریان این مصوبات هستند و هیچ منع قانونی برای اجرای آن وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه قانون در برخی موارد اختیاراتی برای چنین مواردی به شورای عالی بورس داده است، گفت: ورود قوی‌تر بانک‌ها به بازار سرمایه نیز از همین دست اختیارات است.
اسلامی بیدگلی درخصوص اینکه، ورود بانک‌ها و خرید سهام توسط آن‌ها بعد از مصوبه شورای عالی بورس نیازی به ابلاغیه بانک مرکزی دارد یا خیر؟ افزود: با توجه به اینکه رئیس کل بانک مرکزی، عضو شورای عالی بورس است، فعلا نیازی به چنین ابلاغیه‌ای نیست؛ اما به طور قطع هر زمان که نیاز هم باشد رئیس کل بانک مرکزی به عنوان عضو شورای عالی بورس که مصوبات این شورا را امضا می‌کنند، این ابلاغیه را صادر خواهد کرد.
وی در خصوص اینکه برخی نماینده‌های مجلس طی مصاحبه‌هایی این مصوبه شورای عالی بورس را غیر قابل اجرا و مغایر با قانون رفع موانع تولید می‌دانند، گفت: این مصوبه با حضور دو نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر در شورای عالی بورس، نهایی و تصویب شد؛ پس مغایرت قانونی ندارد و شورای عالی بورس از اختیارات قانونی خودش در این رابطه استفاده کرده است.



منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورس مجلس قانون رفع موانع تولید مصوبه شورای عالی بورس بودجه و محاسبات مجلس رئیس کل بانک مرکزی رئیس کمیسیون برنامه شورای عالی بورس مجلس شورای اسلامی شورای عالی بورس بانک ها به بازار غیرعلنی امروز بازار سهام وزیر اقتصاد بازار بورس نشست غیرعلنی بازار سرمایه جلسه غیرعلنی ورود بانک ها سازمان بورس حاجی بابایی مجلس درباره کمیسیون ها تامین مالی بیمه سهام رئیس مجلس بنگاه ها خواهد شد اتخاذ شد شرکت ها کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن

گروه اقتصاد و درآمد: در روزهای گذشته، انتشار خبرها درباره تصویب طرح «مالیات بر عایدی سرمایه»، که مجلسی‌ ها به آن طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» می‌گویند، باز صدای موافقان و مخالفانش را بلند کرد و برخی با تقدیر از مجلس آن را باعث کاهش فعالیتهای سودانه توصیف کردند و در مقابل عده ای هم نسبت به امکان فرار سرمایه از کشور هشدار دادند.  علاوه بر آن کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم. آنچه که در این طرح آمده و در حال تصویب شدن است، مالیات بر تورم است.

«عایدی بر سرمایه» تعریف نشده است

در این رابطه، غلامرضا سلامی، کارشناس اقتصادی و مالی در گفت و گو با جماران با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه سالهاست که در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا اجرا می شود و هیچ کسی با درنظر گرفتن عایدی سرمایه به عنوان یک پایه مالیاتی مخالفتی ندارد، تصریح کرد: آنچه که اکنون در ایران نسبت به آن انتقاد وجود دارد، این است که عایدی بر سرمایه تعریف نشده و اگر تعریفی هم صورت گرفته، این تعریف ناقص است.

 

مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم

وی افزود: در توضیحاتی که ارائه شده، تفاوت قیمت میان قیمت خرید و فروش  را ملاک گرفته اند؛ در صورتی که ممکن است از نظر حسابداری، درباره کالایی که امسال 100میلیون خریده شده و سال بعد 130 میلیون قیمت گذاری می شود، گفته شود 30 میلیون سود حاصل شده ، اما از نظر اقتصادی، اگر تورم را 40 درصد حساب کنیم، 10میلیون تومان هم ضرر ایجاد شده است. بنابراین نه تنها عایدی ایجاد نشده، بلکه خریدار متضرر هم شده است. مالیات باید بر عایدی باشد و نه بر تورم. آنچه که در این طرح آمده و در حال تصویب شدن است، مالیات بر تورم است.

 

یک ضرر روی تورم، یک ضرر روی پرداخت مالیات!

رئیس پیشین اننجمن حسابداران ایران توضیح داد: تصور کنید فردی ملکی را 10میلیارد تومان خریده و سال بعد آن را 12 میلیارد تومان فروخته است، با درنظر داشتن تورم 40درصدی، او 2 میلیارد تومان ضرر کرده است. آنها می خواهند روی 2میلیارد تومان سودی که عنوان می کنند انجام شده، 30درصد مالیات بگیرند. 500میلیون تومان مالیات گرفته می شود. یعنی شما در یک مرحله ضرری روی تورم کرده اید و ضمن اینکه مقداری هم بابت مالیات داده اید. این مساله، مشکل اساسی این قانونی است که می خواهند آن را تصویب کنند.

 

مالیات بر عایدی سرمایه برای طلافروشان و فروشندگان ماشین چگونه باید باشد؟

سلامی با بیان اینکه برخلاف تمام دنیا، این مالیات بر چیزهایی غیر از مسکن وضع شده که در هیچ جای دنیا، مالیات بر عادی سرمایه از آنها گرفته نمی شود، خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا، طلا، ارز ، نقره، جواهرات و اتومبیل مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیستند. البته اگر کسی شغلش خرید و فروش طلا باشد، او براساس درآمدی که دارد باید مالیات دهد. اگر کسی هم اتومبیل خرید و فروش می کند، باید بر درآمد خود مالیات دهد، اما به طور کلی مالیات بر عایدی سرمایه به دلیل این اجناس گرفته نمی شود.

 

پیام دولت به مردم؛ شما حق ندارید قدرت خرید خود را حفظ کنید!؟

این کارشناس مالی و اقتصادی با اشاره به تاکید مجلس مبنی بر اینکه در این طرح با سفته بازان و سوداگران مبارزه می شود، تاکید کرد: بسیاری از مردم که در این طرح سفته باز و سوداگر خطاب شده اند، برای حفظ ارزش پولشان به خرید طلا و اتومبیل و حتی مسکن روی می آورند. وقتی آنها با این شرایط مواجه هستند که سپرده هایشان در بانک سالی 25درصد رشد دارد اما 40 تا 50 درصد از آن کاسته می شود، برای حفظ قدرت خریدشان ناچار به خرید دارایی می شوند. اما در واقع اکنون دولت می گوید اگر شما بخواهید پولتان را حفظ کنید و در برابر سیاستهای اشتباه من که تورم ایجاد می کنم مقاومت کنید، تنبیه تان می کنم. شما حق ندارید قدرت خرید خود را حفظ کنید. اگر بخواهید حفظ کنید، من از شما مالیات می گیرم.

 

فشار به مردمی که می خواهند قدرت خرید خود را حفظ کنند

سلامی با بیان اینکه با این طرح می خواهند مردم وادار شوند و همه پولهای خود را در بانک سپرده کنند، افزود: نگرانی مردم این است که در بانک سپرده ها هر ساله ارزش خود را از دست می دهند. در واقع باید گفت شما به مردمی فشار می آورید که می خواهند با دفاع از حقوق و دارایی های خود، قدرت خریدشان را حفظ کنند. در شرایطی که برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در کشور موجب ایجاد انتظارات تورمی در بین مردم شده، آنان به دلیل ترس از آینده به دنبال خرید مسکن، طلا و ارز هستند و طرح مالیات بر عایدی سرمایه، هیچ اشاره ای به این وضعیت ندارد.

 

در تمام دنیا، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه، کمتر از نرخ مالیات بر درآمد است

این تحلیلگر مالی و اقتصای یادآورشد: در تمام دنیا، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه، کمتر از نرخ مالیات بر درآمد است. در آمریکا، اگر نرخ مالیات بر درآمد تا 37 درصد است، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه از صفر تا حداکثر 20درصد است. اما در ایران، کف نرخ مالیاتی، همان نرخ ماده 131 و مواردی بیشتر از آن است.

 

چگونه این شیوه مالیات ستانی، بازار مسکن را متضرر می کند؟!

سلامی با تاکید بر اینکه این این طرح نه تنها مانع سفته بازی نخواهد شد، بلکه سرمایه گذاری حداقل در زمینه ملک را کاهش خواهد داد، عنوان کرد: اکنون یکی از امیدهای انبوه سازان و بساز و بفروش ها، برای شروع کار ساخت و ساز، همین سرمایه گذاران روی ملک هستند. آنها این املاک ساخته شده را می خرند و سازندگان نیز حتی از روز اول و روی خاک، خانه را پیش فروش می کنند. در واقع سازوکاری که در ایران خصوصا در بخش خصوصی وجود دارد، این است که تا حد زیادی خانه ها مستقیما به دست مصرف کننده نهایی نمی رسند وبخش قابل توجهی از خریداران به دنبال سرمایه گذاری هستند. در این شرایط، اگر انبوه سازان احساس کنند که این مشتری ها را نخواهند داشت، تولید برایشان به صرفه نیست و این وضعیت باعث کاهش شدید عرضه ملک، در یکی دو سال بعد از اجرای این شیوه از مالیات ستانی بر عایدی سرمایه خواهد شد. این مساله رشد قیمت ها را در پی خواهد داشت و این نقض غرض دولت و مجلس است که خواسته اند از این طریق سوداگری را کنترل کنند و مانع افزایش قیمتها شوند. ضمن اینکه به این ترتیب یکی از شاخص های توسعه اقتصادی، یعنی «سرمایه گذاری» در کشور کاهش می یابد.

 

دود این طرح به چشم خریداران مسکن و خصوصا جوانان و خانه اولی ها می رود

به گفته رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران؛ اگر فرض کنیم در سالهایی که رونق داریم، آنچنان قیمت ملک بالا رود که برخی برای خرید و فروش ملک مشتاق شوند، باید گفت آنها که از مالیات نمی ترسند. آنها که ملکی را امسال 10میلیارد می خرند و سال بعد 20 میلیارد می فروشند، از 30درصد مالیات نمی ترسند. حتی اگر 40درصد هم تورم درنظر بگیریم، 30درصد سود به آنها اختصاص پیدا کرده است. ضمن اینکه در چنین شرایطی، وقتی عرضه کم می شود و مردم مستاصل می خواهند خانه بخرند، فروشنده آن مالیات را هم به خریدار منتقل می کند. یعنی بر خلاف آنچه که رئیس مجلس می گوید، این طرح یک درصد جامعه را هدف قرار نداده است، بلکه درصد بسیار بالایی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت دودش به چشم خریداران مسکن و خصوصا جوانان و خانه اولی ها می رود و نه آن یک درصد مرفه جامعه.

 

این طرح یک درصد مرفه جامعه را هدف نگرفته است اگر یک نفر با سه فرزند، چهار خانه داشته باشد ، از این قانون معاف است

سلامی یادآورشد: در همین قانون، آن یک درصد مورد نظر رئیس مجلس را معاف کرده اند، به این معنی که تاکید شده اگر یک نفر با سه فرزند، چهار خانه داشته باشد ، از این قانون معاف است. اگر هر خانه ای 25 میلیارد باشد، چهار خانه می شود 100 میلیارد و آنها که 100 میلیارد دارایی دارند، جزء آن یک درصد جامعه هستند. هر چند که رقم 25 میلیارد برای خانه این قشر از جامعه، کف قیمت خانه در آن مناطق است. بنابراین آن یک درصد هم در این قانون عملا معاف هستند و دود این قانون عملا به چشم کسانی می رود که اعلام می کنند قصد محافظت از آنها را دارند.

 

هدف دولت ایجاد درآمد و جبران کسری بودجه است مالیات بر تورم، بدترین نوع مالیات است

وی ادامه داد: بهانه دولت، برای آنچه که مبارزه با سفته بازی و سوداگری می نامد، این است که  درآمدش را بالا ببرد و کسری بودجه اش را تامین کند. هدف کلی این است که مالیاتها افزایش یابند، به هر طریق ممکن! مالیات می خواهند بگیرند تا کسری بودجه که روز به روز هم متاسفانه بیشتر می شود را جبران کنند. اما بدترین نوع مالیاتی که می خواهند بگیرند، مالیات بر تورم است. خود تورم یک مالیات پنهان است که به مردم تحمیل می شود و اینکه بر این تورم هم مالیات بگیرند، ظلم مضاعفی است.

این کارشناس اقتصادی و مالی درپاسخ به این پرسش که آیا این طرح می تواند مانع تلاطم در بازارها شود، گفت: باید دلیل اصلی تلاطم در بازارها بررسی و رفع شود. برای نمونه، در این دو، سه سال، قیمت دلار از حدود 26 هزار تومانی که آقای روحانی تحویل داد، به حدود 60 هزار تومان رسیده است. در دوره دوم دولت آقای روحانی هم یک باره قیمت دلار از 3 هزار تومان به 26 هزار تومان رفت. در همین مقاطع هم بود که شاهد افزیش شدید قیمت مسکن بودیم. بنابراین باید علت اصلی را رفع کنند. با معلول که نمی شود جنگید و در آن جنگ هم پیروزی نیست.

سلامی با تاکید بر اینکه تورم در بازار مسکن، در بلندمدت در سطح تورم عمومی است، اظهارداشت: نمی توان تصور کرد قیمت همه کالاها بالا رود، ملک تورمی نداشته باشد. هر چند در بعضی سالها، تورم ملک بالاتر می رود و در بعضی سالها، ملک تورم کمتری نسبت به تورم عمومی ثبت می کند، اما نمی توان برای آن سالهای خاص این قانون را گذاشت.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه، هیچ اثر مثبتی روی تلاطم ها نخواهد داشت در دنیا هیچ کس ادعا نمی کند این طرح می تواند با تلاطم در بخش مسکن و سوداگری ها مقابله کند

رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران با بیان اینکه متاسفانه به دیدگاه های کارشناسان توجهی نمی شود، گفت: درباره مالیات بر خانه های خالی، همه منتقدین تاکید می کردند که آنچه که برای آن مالیات مصوب می کنید، وجود خارجی ندارد که شما این میزان برای آن برنامه ریزی، تدارکات و هزینه می کنید. این طرح مالیات بر عایدی سرمایه هم هیچ اثر مثبتی روی تلاطم ها نخواهد داشت و هیچ جای دنیا نیز چنین ادعایی نمی کنند. با اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در برخی کشورها دهه ها قدمت دارد، امروز تنها آن را به عنوان پایه مالیاتی مفید ارزیابی می کنند و هیچ کس ادعا نمی کند می تواند با تلاطم در بخش مسکن و سوداگری ها مقابله کند.

کارکرد مالیات بر عایدی سرمایه در دنیا، مرتبط با اوراق سهام است

وی توضیح داد: در دنیا، مالیات بر عایدی سرمایه در درجه اول برای اوراق سهام به کار گرفته شد، اما اکنون در ایران و در این طرح، اوراق سهام را از این قانون معاف کرده اند. در حالی که در برهه هایی، مانند انتهای سال 98 و ابتدای سال 99، تلاطم در بازار سرمایه به مراتب وحشتناک تر از تلاطم در بازار مسکن بوده است و عده زیادی متضرر و اندکی هم شدیدا و با ارقام صدهزار میلیارد تومان منتفع شدند. در نهایت هم روشن نشد این افراد، که بعضا رانت اطلاعاتی داشتند و یا از دانش بالایی در رابطه با بازار سرمایه برخوردار بودند و می دانستند تبلیغاتی که دولت و مجلس درباره اوضاع بسیار خوب در بازار سرمایه می کنند، صحت ندارد، چه کسانی بودند. آنها از پوست خربزه این که زیر پای دولت انداخته شد، نهایت استفاده را کردند. سهامشان را فروختند، سودشان را بردند و بعد کنار کشیدند. هیچ کسی این مساله را تعقیب نکرد و مالیاتی هم پرداخت نکردند.

 

این طرح، نه تنها هیچ نفعی برای اقتصاد نخواهد داشت ، بلکه اقتصاد کشور را متضرر خواهد کرد شاهد بی عدالتی مالیاتی در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هستیم دو سر این طرح ظلم است

سلامی تاکید کرد: این طرح، نه تنها هیچ نفعی برای اقتصاد نخواهد داشت ، بلکه اقتصاد کشور را متضرر خواهد کرد. شاهد بی عدالتی مالیاتی در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هستیم. با اجرای این طرح در دوره رکود و دوره رونق، خرید مسکن برای مردم همراه با ضرر خواهد بود. موقعی که رونق هم باشد و مردم برای خرید مسکن هجوم ببرند، فروشنده مالیاتی که باید بدهد را به خریدار تحمیل می کند. خریداری که همه گونه فشار را تحمل می کند، باید این وضعیت را نیز تحمل کند. چون در ان زمان عرضه کمتر است و هر قیمتی که بفروشد، خریدار ناچار است آن را بپردازد. این ظلم به خریدار است. در واقع دو سر این طرح ظلم است. اما دولت می گوید من کاری به این حرفها ندارم، هر کسی می خواهد ضرر کند به من مربوط نیست و من مالیاتم را می گیریم. این سیاست درستی نیست.

       

دیگر خبرها

  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های تهران با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی